The Spence School

A jewel box glass atrium is the new heart of an expanded urban campus.

The purchase of an adjacent townhouse provided an opportunity to create a unified campus while maintaining a distinct identity for Middle and Upper Schools of this independent all-girls school for 700 students. The project included reconfiguration of three floors in the main building for the Middle School; renovation of the townhouse for the Upper School; design of a Physical Education Center with an improved gymnasium, fitness center, and practice rooms; Performing Arts Center with a theater, dance studio, and music room; and enhanced faculty work areas and faculty/student meeting spaces. The atrium is a light-filled café and study space connecting the three campus buildings.

LEED Gold

New York, New York
2009

Phase 1 & 2

2011

Phase 3 & 4

2013

Phase 5 & 6

110,000 gross square feet



Related Projects