The Allen-Stevenson School Renovation and Expansion

Two small historic townhouses are repurposed and joined to other campus buildings to provide large, open plan STEM laboratories and workshops for this K-9 school for 400 boys.

The renovated townhouses provide space to encourage innovative teaching and collaborative learning, with a focus on the integration of an interdisciplinary Science, Technology, Engineering, Arts, and Mathematics learning environment. Large open spaces can be divided into smaller areas with movable soundproof partitions, tables, and smart boards to encourage a variety of teaching environments. Deep storage along the perimeter walls provides space for equipment and student projects. Glass walls between labs provide glimpses of many different activities. Open ceilings reveal the infrastructure and construction of the space. All of the labs overlook a tall atrium gallery space separating the new construction from the historic facades. A greenhouse completes the ensemble of STEM spaces. A new gymnasium at the top of the original school building provides a regulation-size basketball court and an open playroof above.

New York, NY
2018 anticipated

98,098gsf



Related Projects