New York City PS 56

This public school for 400 students in pre-kindergarten through fifth grade pairs a historic building with a modern addition.

The addition is visually distinct from the historic building, but functionally united. It is sited to maximize sunlit outdoor play space. The two buildings are joined by a corner entrance pavilion opening onto a intimate plaza gathering space. Lower floors include the school library and a cafeteria that opens onto the play space. Upper floors include classrooms, with art and science rooms located in the prominent corner pavilion. A new gym is designed to function as an auditorium and performance space. The auditorium in the historic building is repurposed as the music suite, with the historic skylights restored.

The Bronx, New York
2016

54,000 gross square feet new

33,000 gross square feet renovation



Related Projects